-15%

Arai Tour-X4 Frost Black motorcykelhjälm

SKU
MD76319-MAIN
SNABB LEVERANS
SÄKER BETALNING

Produktbeskrivning

Redo för ALLTING ARAI´sTOUR-X4

Äventyr, Grand Tour eller tuff terräng, Arai Tour-X4 är redo för all användning.
Vår nya Tour-X4 har ett helt nytt yttre skal.

Renoverat för att vara hårdare, starkare och styvare än någonsin tidigare.
Eftersom Tour-X4 används av många användare under de tuffaste förhållandena har framför allt ventilationssystemet omarbetats för att uppnå maximal effektivitet.
De nya kindkuddarna i FCS-design (Facial Contour System) har en tät passform och stöder ansiktet optimalt längs den nedre käklinjen.
För individuell anpassning till huvudet finns det möjlighet att fylla på standardkuddarna för kind och huvud med 5 mm vardera.
Naturligtvis finns det även kuddar i olika tjocklekar som tillval.
Var Tour-X4 med eller utan sköld, med eller utan visir eller en kombination av båda.
Det stora synfältet ger också gott om plats för användning av korsglasögon.

Penetrationstestat*
Alla Arai-hjälmar är alltid konstruerade och testade för skydd mot penetration, även om detta inte krävs enligt den nuvarande europeiska standarden ECE 22-05.
Arai penetrationstestet utförs med en 3 kg tung spetsig testkropp som släpps på hjälmen från 3 meters höjd.

Glatt form, bättre skydd vid olyckor*
Det släta yttre skalet på en Arai-hjälm är konstruerat i denna form för att hjälmen ska kunna glida över hinder med så lite motstånd som möjligt vid en olycka. Målet är att skapa så få rotationskrafter som möjligt genom vridning. Detta är också anledningen till att alla Arais ventilationselement alltid är utformade och monterade på ett sådant sätt att de lossnar från hjälmen utan motstånd vid en olycka.

Organisk form*
I formgivningen av sina ytterskal utgår Arai alltid från den naturliga, organiska formen på det mänskliga huvudet. Detta minimerar luftturbulens, förbättrar bärkomforten och är visuellt mer attraktivt.

Tvättbar insida*
Den förstklassiga kvaliteten på de material som används för insidan gör att en Arai-hjälm enkelt kan tvättas med ljummet vatten och mild tvål.

Hårt yttre skal, mjukt inre skal*
Arai har ett hårt yttre skal som sprider energin vid en olycka och ett mjukare inre skal som absorberar den återstående energin efteråt. Det unika EPS-inneskalet i ett stycke som används här kombinerar upp till fem olika materialtätheter i ett enda skal.

Double-D-förslutningen*
Den platta dubbel-D-förslutningen sitter mjukt på användarens huvud utan att störa. Inga rörliga delar, ingen risk för rost, en hakrem som alltid sitter bra och omöjligheten att öppna den själv är övertygande argument för denna typ av stängning.

Olika storlekar på ytterskalet*
Till skillnad från andra hjälmtillverkare använder Arai av säkerhetsskäl ett separat ytterskal för var och en av de två storlekarna i de flesta modellerna. Detta, och de olika Arai-modellerna, innebär att varje användare kan hitta exakt den hjälm som passar och trivs bäst.

Komfort för varje dag*
Komfort för varje dag uppnås genom kombinationen av organiska former på skalet och individuellt justerbar passform på stoppningen. Textilmaterial av hög kvalitet och effektiv ventilation kompletterar bilden. Tack vare den perfekta balansen och konstruktionens låga tyngdpunkt är Arai hjälmar utformade för att kunna bäras under lång tid utan att trötta ut eller påverka användaren.

Handgjord för hand*
Det tar upp till 5 år innan en Arai anställd får rätten att tillverka ett ytterskal. Det krävs 27 steg och cirka 18 arbetstimmar för att skapa en perfekt Arai-hjälm.

Fem kvalitetstester*
Varje enskild Arai-hjälm genomgår fem separata kvalitetstester i olika skeden av produktionen. Efter att det yttre skalet har tillverkats,
efter att färg eller dekoration har applicerats, efter montering och i två andra mellanliggande produktionsstadier.

.
Mer information
Mer information
VersionGlasfiber
MärkeArai
ÅldersgruppVuxna
FärgerSvart
SäsongHela året runt
MålgruppUnisex
SolskyddIngen
Recensioner
Write Your Own Review
Du recenserar:Arai Tour-X4 Frost Black motorcykelhjälm
Ofta köpt tillsammans
Totalt pris
Kunder som tittade på denna artikel tittade också på
Scorpion ADX-2 Camino endurohjälm (svart / grå / vit / gul)
Scorpion ADX-2 Camino endurohjälm (svart / grå / vit / gul)
2 502,82 kr Regular Price 3 152,16 kr
Bell Moto-3 Classic Endurohelm (schwarz)
Bell Moto-3 Classic Endurohelm (schwarz)
3 445,53 kr Regular Price 4 053,56 kr
Nolan N70-2x Special N-Com motorcykelhjälm
Nolan N70-2x Special N-Com motorcykelhjälm
2 358,78 kr Regular Price 3 716,27 kr