-15%

Shoei NXR2 Prologue TC-10 motorcykelhjälm (vit/blå/röd)

5 733,93 kr Regular Price 6 745,80 kr
SKU
MD97254-MAIN
SNABB LEVERANS
SÄKER BETALNING

Produktbeskrivning

NXR2 - Renhet förfinad

Sporthjälm för vägarbete

Helheten är alltid mer än summan av delarna.
Det är i huvudsak komponenterna bekväm passform, högeffektiv ventilation, beprövad aerodynamik, pålitlig säkerhet och maximal komfort som utgör en högkvalitativ sporthjälm.
Men det är vår decennier långa erfarenhet av utveckling av motorcykelhjälmar, vår kompromisslöst höga kvalitet på tillverkningen och vår forskningsbaserade syn på kraven från dagens och morgondagens motorcyklister som gör dessa egenskaper till en premiumsporthjälm: den kompakta och lätta SHOEI NXR2, i traditionen av högkvalitativa sporthjälmar från XR-serien.

Säkerhet
Ditt yttre skal av AIM (Advanced Integrated Matrix), i kombination med ett polystyrenkärnsystem bestående av flera element med olika absorptionsförmåga, ger optimalt skydd mot stötar.
Visiret CWR-F2, som är nyutvecklat för SHOEI NXR2 och har en tvådimensionell formning, ger en förvrängningsfri och mycket naturlig syn. Förstärkningar i visirets övre och nedre kant ökar vridstyvheten, och en låsmekanism i mitten förhindrar att visiret öppnas oavsiktligt. Den kan bytas och justeras snabbt och utan verktyg tack vare en vidareutvecklad mekanism från föregångarmodellen.
Den förstorade, antifogiga PINLOCK®EVO-linsen från hjälmens leveransomfång ger fri sikt i en stor del av det användbara synfältet, även under svåra väderförhållanden, tack vare monteringspunkterna som är placerade långt bakåt.
Hakremmen med dubbel-D-stängning är lätt justerbar och håller hjälmen säkert på plats.
I en nödsituation kan kindkuddarna enkelt tas bort för att försiktigt avlägsna hjälmen tack vare EQRS-systemet (Emergency Quick Release System).

Varumärkeskomfort
Fem olika storlekar på ytterhöljet (XXS-S | M | L | XL-XXL | XXXL) gör NXR2 till en kompakt, lätt sporthjälm med ett brett urval av storlekar. Den låga vikten avlastar nackmusklerna och minskar därmed trötthetseffekten, oavsett om det gäller sportanvändning på tävlingsbanan eller på längre turer.
Den tredimensionellt formade huvudskyddet, de förformade kindkuddarna och hakremmen är helt avtagbara och tvättbara. Lätt grova men mjuka, snabbtorkande överdragsmaterial minskar kuddens friktion mot huden och ger en behaglig känsla. De nydesignade kindkuddarna gör det lättare att sätta på och ta av hjälmen. Tack vare den mer voluminösa undersidan minskar de bullerföroreningar för den som bär dem. Huvud- och kindkuddar finns i olika tjocklekar för individuell anpassning av hjälmen.
Avtagbara öronkuddar i öronområdet bidrar effektivt till att minska buller.
Upptagningar i öronområdet gör det möjligt att installera ett kommunikationssystem.

Ventilation
De 6 ventilationsintagen och 4 avgasutgångarna i SHOEI NXR2 är anslutna via ett förgrenat ventilationssystem inuti hjälmskalet och sänker märkbart innetemperaturen och luftfuktigheten i hjälmen. De säkerställer alltid en tillräcklig mängd frisk luft för föraren utan att öka bullernivån. Resultatet är ett behagligt inomhusklimat i hjälmen för en koncentrerad och trötthetsfri körning, både för sportig körning på racerbanan och för motorcykelresor till varma länder.
Varmed ventilationsöppningarna är lätta att känna även med handskar.

Aerodynamik
Den integrerade spoilern i bakhuvudet stabiliserar hjälmen vid högre hastigheter. SHOEI NXR2:s kompakta och aerodynamiskt optimerade konstruktion minskar vindmotståndet och tendensen till lyftning jämfört med de redan låga värdena hos föregångaren. Detta avlastar effektivt förarens nackmuskler och minskar trötthetseffekten även vid längre turer.
Vortexgeneratorer på visirets kanter och en nyutvecklad visirförsegling minimerar bullerutvecklingen i visirområdet.

Accessoarer
Visirer finns tillgängliga för SHOEI NXR2 i en mängd olika färgtoner och spegelbeläggningar som kan användas i enlighet med ECE:s riktlinjer för homologering. Hjälmen är utrustad med ett klart visir av typen CWR-F2 som standard. PINLOCK®EVO-linser med antibesvär kan monteras i alla visir av den här typen, varav ett ingår i hjälmen.
I SHOEIs tillbehörssortiment finns kindkuddar och huvudkuddar i olika storlekar och tjocklekar för att ersätta originalkuddarna eller för att anpassa hjälmen. Det finns även en hakremspåse, en andningsskydd och en hakridå.

Leveransomfattning
I leveransen av SHOEI NXR2 ingår en PINLOCK®EVO-lins för användning i standardvisiret CWR-F2 och matchande utbytespinnar.
Det ingår även en andningsskydd, en hakridå, SHOEI-logotypklistermärken, en original SHOEI-hjälmväska för skonsam förvaring av hjälmen och en silikonolja för skötsel av visirets tätning och mekanism.
Hjälmsmanualen och broschyren "Hur du använder din hjälm på rätt sätt" innehåller värdefulla tips om användning, underhåll och skötsel av SHOEI NXR2.

.
Mer information
Mer information
VersionGlasfiber
MärkeShoei
ÅldersgruppVuxna
FärgerVit
SäsongHela året runt
MålgruppUnisex
Målningglänsande
Recensioner
Write Your Own Review
Du recenserar:Shoei NXR2 Prologue TC-10 motorcykelhjälm (vit/blå/röd)
Ofta köpt tillsammans
Totalt pris
Kunder som tittade på denna artikel tittade också på
Suomy Stellar Race Squad motorcykelhjälm
Suomy Stellar Race Squad motorcykelhjälm
1 901,10 kr Regular Price 2 466,32 kr
LS2 FF327 Challenger Galactic helhjälm (vit/gul/blå)
LS2 FF327 Challenger Galactic helhjälm (vit/gul/blå)
3 537,32 kr Regular Price 3 930,36 kr
Shark Ridill 1.2 Drift-R Matt motorcykelhjälm
Shark Ridill 1.2 Drift-R Matt motorcykelhjälm
1 509,08 kr Regular Price 2 027,01 kr